Cate cesti de cafea sunt indicate pe zi?

Cafeaua pare a fi cea mai buna buna sursa de energie, ce ne salveaza dimineata, dupa o noapte nedormita. Cei aflati mereu in miscare, cei cu un loc de munca suprasolicitant, nu concep sa isi desfasoare activitatea fara cateva cesti de cafea pe zi; cate una ori de cate ori simt ca nivelul energie scade.
Iti recomandam cu drag o Cafea Ayura
Consumul excesiv de cafea dauneaza organismului
Consumul excesiv de cafea poate dauna organismului, aducand efecte adverse suparatoare pentru persoanele in cauza. Printre aceste stari se numara intensificarea starii de anxietate, dureri de cap, deteriorarea calitatii somnului, tahicardie, sau blefarospasm – zbaterea ochiului.
Persoanele ce sufera de hipertensiune, reflux gastric, dermatita seboreica ar trebui sa limiteze sau chiar sa elimite consumul de cafea, pentru a reducere efectele negative aduse de cofeina afectiunilor respective.
Recomandarea specialistilor in consumul de cafea
Specialistii recomanda limitarea consumului de cafea la 400 mg de cofeina pe zi, ceea ce este echivalent cu doua cesti de cafea. Aceasta recomandare este desigur pentru cei ce nu sufera de boli in care este contraindicata cofeina.
Cafea cu acid hialuronic si Colagen Ayura Coffee 15 plicuri
Cafea cu acid hialuronic si Colagen Ayura Coffee Family Pack
Cafea cu Ganoderma si Stevie Ayura Instant Coffee Mix
Cafea Neagra cu Ganoderma Ayura Coffee Family Pack
Cafea Neagra cu Ganoderma Ayura Instant Black Coffee Mix
Cappuccino cu Ganoderma si Stevie Ayura Coffee Family Pack
Cappuccino cu Ganoderma si Vanilie Ayura Coffee Mix
Cappuccino cu Ganoderma, Scortisoara si Stevie Ayura Coffee Mix
Reguli pentru evitarea neplacerilor cauzate de consumul de cafea
Pentru a putea sa te bucuri de consumul de cafea, si a evita posibilele neplaceri, este recomandat sa respecti cateva reguli:
– Pentru a evita insomnia sau starea de anxietate, evita sa bei cafea dupa ora 5 dupa-amiaza
– Incearca sa bei mai putina cafea pentru a evita starea de neliniste
– Consuma cafea de calitate, pentru a beneficia de un gust mai savuros si mai putin conservanti sau potentiatori de aroma
– Nu adauga zahar sau lapte, sau adauga in cantitati mici.
Beneficiile consumului de cafea
Nutrientii din cafea sunt multi, adaugand multe beneficii pentru organism. O ceasca de cafea poate contine astfel:
– riboflavina sau vitamina B2
– acid pantotenic sau vitamina B5
– mangan si potasiu
– magneziu si niacina sau vitamina B3
Pe langa acesti nutrienti, cafeaua este extrem de bogata in antioxidanti. Potrivit studiilor, cantitati similare de antioxidanti sunt obtinute de persoane ce consuma regulat fructe si legume.